home

 

De la palatele şi zeitatile Ceylonului intr-un mirific atol

 

SRI LANKA & MALDIVE

 

Colombo - Pinnawala - Dambulla - Sigiriya - Polonnaruwa - Matale - Kandy - Peradeniya - Nuwara Eliya - Male - Nord Male Atoll

 

O invitatie de nerefuzat intr-o minunata vacanta in Oceanul Indian, o inedita combinatie de cateva zile de odihna in mirificul atol Nord Male al Maldivelor, magnet pentru toti iubitorii de plaje idilice şi ape cristaline şi o interesanta incursiune in vechiul Ceylon, actuala Sri Lanka unde veti descoperi o fascinanta pagina din manuscrisul culturii şi istoriei universale care trebuie parcursa şi trecuta neaparat in palmaresul oricarui devorator de turism. Locurile unde poveştile despre moguli, printese şi zeitati fantastice prind viata in umbra somptuoaselor palate şi a tainicelor temple, mirodeniile şi plantatiile de ceai unice prin traditie seculara, va vor cuceri sufletul şi mintea deopotriva.

 

Perioada: 15.02 - 26.02.2024

 

Ziua 1 / 15.02.2024: Bucureşti - Doha

intalnire cu conducatorul de grup la aeroportul Henri Coanda, la ora 14:00 (in fata ghişeului de imbarcare al companiei Qatar Airways). Plecare spre Doha cu compania Qatar Airways, zbor QR 222 (16:50 / 22:30).

Ziua 2 / 16.02.2024: Doha - Colombo

Plecare spre Colombo cu zborul QR 664 (01:15 / 08:25). Dupa sosire vom face un tur panoramic care va include una dintre cele cateva biserici creştine, Biserica Olandeza in Wolfendaal, fortul, Cinnamon Gardens, fostul centru administrativ britanic si garnizoana, Moscheea Davatagaha, un templu budist, un templu hindus, zona comerciala a oraşului cu Pettah Bazar, Universitatea şi Piata Independentei. Cina şi cazare la Hotel Hilton 5* (sau similar 5*).

Ziua 3 / 17.02.2024: Colombo - Pinnawala - Dambulla (187 km)

Mic dejun. Plecare spre "orfelinatul" de elefanti de la Pinnawala, o experienta unica care ne va impresiona in mod deosebit. Vom afla detalii despre aceste animale inteligente şi fascinante pe care le vom admira in habitatul lor natural. Ferma a inceput sa functioneze ca orfanagiu in anul 1975 pentru 7 pui de elefanti abandonati, iar intre timp s-a transformat intr-un centru de cercetare şi studii asupra elefantilor, cu sprijinul cercetatorilor locali şi internationali. Traseul va continua spre Dambulla, unde vom vedea Templul Stancii construit in sec. I i.Hr. de catre legendarul rege Walagambahu, templu care in prezent face parte din Patrimoniul Mondial UNESCO. Acesta uimeşte prin intinderea sa, un sistem de 5 peşteri care ocupa un perimetru de aproximativ 2.000 m² pictati aproape in totalitate, insa primele trei peşteri sunt mai bine pastrate, mai vechi şi mai mari decat celelalte. Peretii şi tavanele celor cinci peşteri sunt acoperite cu motive budiste, iar in peşteri sunt peste 130 de statui ale lui Buddha, ale zeilor şi regilor, cea mai impozanta statuie care il reprezinta pe Buddha masurand 14 m. Cina şi cazare la Hotel Jetwing Lake 4* (sau similar 4*).

Ziua 4 / 18.02.2024: Dambulla - Sigiriya - Polonnaruwa - Dambulla (142 km)

Mic dejun. in aceasta zi ne vom deplasa spre Complexul de la Sigiriya, denumit şi "Fortareata Cerului", unde vom vizita Fortareata, obiectiv inscris in Patrimoniul Mondial UNESCO şi celebrele fresce "Chipurile Cereşti de la Sigiriya". Fortareata face parte dintr-un complex urban din antichitate, care se intindea pe o suprafata de aproximativ 70 ha şi care cuprindea o multime de temple şi gradini. Acest complex a fost construit cu rol strategic şi de aparare de catre regele Kashyapa intre anii 477 - 495. Citadela se ridica maiestuos la o inaltime de peste 200 m, pe "Stanca Leului" (unde se ajunge dupa parcurgerea a aprox. 1.000 de trepte), denumire datorata prezentei unui impunator leu la intrarea in fortareata. Pe varful acesteia se afla fundatiile a ceea ce a fost odata un palat somptuos şi gradinile sale, completate de un bazin. Pe una dintre caile de acces s-a mai pastrat singura lucrare antica a picturilor seculare din Sinhaia, fresce de dimensiuni mari in culori originale pline de prospetime şi delicatete. Ziua va continua cu Polonnaruwa, a doua capitala a tarii in perioada sec. al XI-lea şi al XII-lea, care in prezent face parte din Patrimoniul Mondial UNESCO. Drumul ne va purta pe langa plantatii de cocos şi plantatii terasate de orez. in Polonnaruwa vom vizita cateva obiective spectaculoase, precum ruinele vechiului Palat Regal, complexul Gal Viharya, un sanctuar de piatra cu celebrele statui ale lui Buddha in cele 4 ipostaze diferite, sala de audiente, Baia Lotusului, statuia regelui Parakramabahu, Templul Shiva, Lankathilake, Watadage şi Galpotha. intoarcere la Dambulla pentru cina şi cazare la Hotel Jetwing Lake 4* (sau similar 4*).

Ziua 5 / 19.02.2024: Dambulla - Matale - Kandy (82 km)

Mic dejun. Ziua va debuta cu o vizita la Matale, unde vom vedea o gradina de condimente şi mirodenii, aceasta fiind printre cele mai vestite din Sri Lanka. Aici vom descoperi secretele cultivarii şi prelucrarii condimentelor şi mirodeniilor folosite in rafinata bucatarie indiana. Itinerariul zilei va continua catre Kandy cunoscuta şi ca "citadela de pe deal", intrata şi ea in Patrimoniul Mondial UNESCO, fiind ultima capitala a regilor sinhalezi, unde anual are loc procesiunea Perahera. Vom face un tur de oraş in legendara cetate care va include bazarul, un centru de artizanat, muzeul pietrelor pretioase, un lapidariu, precum şi Templul Dintelui Sacru, unde s-ar putea sa fim invitati sa participam la o ceremonie "Puja". Tempul a fost astfel denumit deoarece, in sec. al IV-lea, dintele lui Buddha a fost adus in Sri Lanka, ascuns in parul printesei Orissan (pentru a nu fi atins de mainile profanilor) şi aşezat in acest templu. Relicva a devenit in timp foarte pretuita in Sri Lanka şi in lumea budista, in prezent fiind considerata cea mai pretioasa relicva a locului. Cina şi cazare la Hotel Thilanka 4* (sau similar 4*).

Ziua 6 / 20.02.2024: Kandy - Peradeniya - Nuwara Eliya (140 km)

Mic dejun. Plecare spre Peradeniya, unde vom vizita Gradina Botanica infiintata de regele Sinhala şi extinsa de britanici in timpul epocii coloniale. Aceasta se intinde pe o suprafata de 147 de acri şi prezinta o diversitate impresionanta de copaci, plante şi flori exotice. in continuarea zilei vom vizita o plantatie de ceai unde vom asista la procesul de producere al ceaiului Ceylon. Ne vom indrepta in continuare spre Nuwara Eliya, pe traseu facand o scurta oprire la Cascada Ramboda, o insiruire de cascade situate in apropierea satului cu acelasi nume. Cina şi cazare in Nuwara Eliya la Hotel Araliya Red 4* (sau similar 4*).

Ziua 7 / 21.02.2024: Nuwara Eliya - Colombo (162 km)

Mic dejun. in prima parte a zilei vom face un tur panoramic in Nuwara Eliya, orasel situat la o altitudine de 2000 m deasupra nivelului marii, celebru pentru intinsele plantatii de ceai, dar şi pentru peisajele naturale superbe. Vom avea astfel prilejul de a vedea constructiile de influenta coloniala care il fac sa semene mai degraba cu un frumos oraşel englezesc decat cu unul asiatic, motiv pentru care este deseori numit "Mica Anglie". intemeiat de catre Samuel Baker ca loc de vacanta pentru clasa aristocratica engleza, Nuwara Eliya era locul preferat pentru expeditiile de vanatoare de vulpi, dar şi pentru jocurile de cricket şi polo, in epoca colonizarii engleze din sec. al XIX-lea. in continuarea zilei ne vom indrepta spre Colombo pentru cina şi cazare la Hotel Hilton 5* (sau similar 5*).

Ziua 8 / 22.02.2024: Colombo - Male / Nord Male Atoll

Mic dejun la pachet. Transfer la aeroport pentru plecarea cu compania SriLankan Airlines, zbor UL 101 (07:20 / 08:15) spre Male, unde dupa sosire vom fi transferati cu şalupa rapida pe Nord Male Atoll care este cel mai important atol din Maldive, ai ci aflandu-se aeroportul international şi capitala Male. Importanta acestui atol este data şi de locuitorii Insulei Vilingli (una dintre primele insule turistice) şi de noul oraş Hulumale, care parca se inalta din mare. Atolul Nord Male este format din 27 de insule, unele dintre ele fiind construite artificial in scop turistic, ca de exemplu Bandos (in anul 1972), Kurumba (in anul 1972), Baros (in anul 1973), Farukolufushi Club Med (in anul 1973) şi Furana (in anul 1973), care acum poarta denumirea Full Moon Beach Resort. Centru al turismului din Maldive, Atolul Nord Male are cel mai mare numar de statiuni fiind localizat pe lantul estic de atoli, la 4 km nord de Sud Male Atoll şi 48 km nord-est de Ari Atoll. Nord Male Atoll are o lungime de 60 km şi o latime la centru de 39 km, iar marginile sale exterioare sunt formate de 40 recifuri mari care inconjoara o laguna adanca de aprox. 46-64 m, in care se afla alte recifuri mai mici, insa cel mai mare recif este Dhiffushi Falhu, cu o lungime de aproximativ 13 km. Cina şi cazare la Hotel Malahini Kuda Bandos 4* - camere cu vedere la gradina (sau similar 4*).

Ziua 9 / 23.02.2024: Nord Male Atoll

Mic dejun. Timp liber pentru plaja, odihna, activitati individuale sau excursii optionale. Atractiile insulei sunt legate de viata marina şi de creaturile sale extraordinare. Daca doriti, veti putea vedea in mediul lor natural rechini-ciocan, peşti oceanici care inoata printre plancton şi chiar rechini-balena (care pot ajunge chiar şi la 15 m lungime). Cina şi cazare la Hotel Bandos Maldives 4* - camere cu vedere la gradina (sau similar 4*).

Ziua 10 / 24.02.2024: Nord Male Atoll

Mic dejun. Timp liber pentru plaja, odihna, activitati individuale sau excursii optionale. Cina şi cazare la Hotel Bandos Maldives 4* - camere cu vedere la gradina (sau similar 4*).

Ziua 11 / 25.02.2024: Nord Male Atoll - Male - Doha

Mic dejun. Camerele sunt disponibile pana la ora 12:00. Transfer la aeroportul din Male pentru plecarea spre Doha cu compania Qatar Airways, zbor QR 673 (22:50 / 01:40)

Ziua 12 / 26.02.2024: Doha - Bucureşti

Plecare spre Bucureşti cu zborul QR 219 (02:40 / 06:50).

 

TARIF: 1290 EURO + 1570 USD / loc in camera dubla; Supliment single: 690 USD

(tarif cu toate taxele incluse, valabil pentru un grup minim de 15 turişti; pt. 10-14 turişti, tariful se va majora cu 180 euro/pers.)

 

TARIFUL INCLUDE:

- transport intercontinental cu avionul pe rutele: Bucureşti - Doha - Colombo şi Male - Doha - Bucureşti cu compania Qatar Airways

- transport continental cu avionul pe ruta: Colombo - Male cu compania SriLankan Airlines

- taxele de aeroport, combustibil, securitate şi serviciu pentru zborurile intercontinentale şi pentru zborurile continentale (pot suferi modificari)

- transport intern pe toata durata circuitului cu vehicul dotat cu aer conditionat, adaptat la nr. de turişti

- 6 nopti de cazare in Sri Lanka in hoteluri de 5* si 4*

- 3 nopti de cazare in Maldive in hotel de 4*

- mesele mentionate in program: 9 mic dejunuri şi 9 cine

- taxe de intrare la obiectivele mentionate in program

- transferurile, tururile, croazierele şi excursiile mentionate in program

- tur de oras in Colombo

- vizitarea "orfelinatului" de elefanti de la Pinnawala

- vizitarea Templului Stancii de la Dambulla

- vizitarea siturilor arheologice din Polonnaruwa

- vizitarea Complexului de la Sigiriya

- vizitarea unei gradini de condimente şi mirodenii in Matale

- vizitarea Templului Dintelui Sacru din Kandy

- vizita in Gradina Botanica din Peradeniya

- vizita in Nuwara Eliya

- ghizi locali

- conducator roman de grup

- asigurare in caz de insolvabilitate / faliment al agentiei de turism

 

NOTA: Taxele de aeroport incluse in tarif sunt cele valabile la data lansarii programului. in situatia majorarii de catre compania aeriana a acestor taxe pana la data emiterii biletelor de avion (biletele se emit cu 7-14 zile inainte de plecare), agentia isi rezerva dreptul de a modifica tariful excursiei conform cu noile valori ale acestor taxe.

Hotelul din Maldive nu are camere twin, ci doar camere duble matrimoniale.

 

TARIFUL NU INCLUDE:

- taxe de ieşire de pe aeroporturi, numai daca se aplica

- alte servicii suplimentare decat cele mentionate, cheltuieli personale, bauturi etc.

- taxa de procesare si viza pentru Sri Lanka: 50 euro/pers. care se obtine on-line (se achita la INSCRIERE)

- bacşişuri: 40 euro/pers., pentru ghizi şi şoferi, mai putin pt. bagajişti (se vor achita conducatorului de grup cel tarziu la sosire); bacşişurile nu se refera şi la excursiile optionale

- excursiile optionale care se pot realiza cu un numar minim de participanti, precizat de partenerii locali, tarifele acestora fiind informative; in functie de timpul disponibil, la fata locului, se mai pot organiza şi alte excursii optionale propuse de partenerii locali

 

IMPORTANT! Recomandam incheierea unei Asigurari MEDICALE si STORNO de calatorie. Astfel se poate acoperi riscul de pierderi financiare cauzate de anulare, contracarand efectul penalizarilor aplicate. Acest mijloc de protectie financiara acopera cele mai frecvente evenimente ce cauzeaza anularea calatoriei, INCLUSIV riscurile din categoria evenimentelor asigurate Covid-19. Asigurarile MEDICALE si STORNO de calatorie se pot incheia la orice companie de asigurari care asigura acest serviciu; suma platita pentru asigurare nu este returnabila. Daca aveti nevoie de asistenta pentru a va alege asigurarea de calatorie potrivita, echipa noastra de consultanti va sta la dispozitie.

 

ACTE NECESARE:

- paşaport valabil minim 6 luni de la data incheierii calatoriei

 

CONDITII DE INSCRIERE:

- inscrierile incep din momentul lansarii programului, cu plata unui avans min. de 30% din tarif şi se incheie la epuizarea locurilor

- diferenta de pana la 50% din valoarea totala a pachetului de servicii se achita cu 60 de zile inainte de data plecarii

- diferenta de pana la 100% din valoarea totala a pachetului de servicii se achita cu 30 de zile inainte de data plecarii

- turistul va incheia cu agentia << Contractul de prestari servicii turistice >>, la care prezentul program este parte

- in momentul semnarii << Contractului de prestari servicii turistice >>, turistul işi asuma plata diferentei stipulata in program in cazul neintrunirii grupului minim de turişti

 

NOTA:

Avand in vedere epidemia SARS-COV 2 este posibil ca unele reglementari de calatorie sa se modifice pana la data plecarii sau dupa inceperea calatoriei, independent de vointa agentiei (cum ar fi: controlul starii de sanatate, obligativitatea de autoizolare dupa intoarcerea in Romania, masuri suplimentare de igiena si formalitati vamale). Agentia nu poate fi facuta raspunzatoare, aplicandu-se termenii si conditiile contractuale standard.

 

OBSERVATII:

- conducatorul de grup poate modifica programul actiunii in anumite CONDITII obiective, inclusiv ordinea in care se viziteaza obiectivele turistice

- agentia nu se obliga sa gaseasca partaj persoanelor care calatoresc singure

- agentia nu raspunde in cazul refuzului autoritatilor de la punctele de frontiera de a primi turistul pe teritoriul propriu sau de a-i permite sa paraseasca teritoriul propriu

- prezentarea la aeroport se va face cu doua ore inaintea zborului; agentia nu raspunde in cazul refuzului imbarcarii turiştilor ca urmare a intarzierii acestora

- conducatorul de grup se va asigura ca programul se desfaşoara conform itinerarului prezentat, va oferi asistenta in situatii de urgenta, va traduce prezentarea ghizilor locali, va oferi informatii referitoare la excursiile optionale şi la itinerar cu observatia ca nu are calificarea şi atestarea legala de ghid turistic

- cazarea turiştilor, precum şi eliberarea camerelor se face in conformitate cu regulile hoteliere specifice fiecarei tari

- clasificarea pe stele a unitatilor de cazare este cea atribuita oficial de ministerul de resort din tarile vizitate şi ca atare respecta standardele locale

- distributia camerelor la hoteluri se face de catre receptiile acestora; problemele legate de amplasarea sau aspectul camerei se rezolva de catre turist direct la receptie şi la cererea sa, va fi asistat de conducatorul de grup

- daca hotelul este schimbat din motive care nu tin de agentie, va fi inlocuit cu un altul de aceeaşi categorie, aşa cum este precizat in program

- agentia işi rezerva dreptul de a modifica valoarea taxelor de aeroport, in cazul in care valoarea acestora este schimbata de compania aeriana

- agentia poate aloca un numar de locuri cu reducere in cazul anunturilor promotiilor tip early booking sau a ofertelor speciale, pentru o perioada limitata de valabilitate; daca acestea se epuizeaza inainte de expirarea perioadei anuntate, agentia va opri promotia fara un anunt prealabil

- in derularea excursiei pot aparea situatii de forta majora precum intarzieri in traficul aerian, blocarea aeroporturilor din ratiuni de securitate, schimbari de aeroporturi din ratiuni politice, greve, CONDITII meteo nefavorabile etc.; in aceste cazuri agentia se obliga sa depuna eforturi pentru depaşirea situatiilor ivite; totodata, agentia nu poate fi facuta raspunzatoare pentru suportarea unor cheltuieli suplimentare aferente

- aşezarea turiştilor in autocar se va face incepand cu bancheta a doua, in ordinea inscrierilor, iar cei care au achitat supliment de single pentru cazare NU beneficiaza de 2 locuri in autocar

- agentia nu-şi asuma responsabilitatea in cazul in care anumite obiective nu pot fi realizate din motive independente de aceasta

- conform legilor internationale, doar ghizii locali au dreptul sa ofere explicatii in interiorul muzeelor, monumentelor etc.; altfel, conducatorii de grup vor oferi explicatii turiştilor doar in afara obiectivelor turistice; ghizii locali pot fi angajati contra cost doar cu acordul turiştilor interesati de ghidajul acestora

- excursiile optionale se efectueaza la fata locului cu agentiile locale; sumele aferente acestor excursii nu se incaseaza in numele şi pentru agentia ; tarifele excursiilor optionale pot fi mai mari decat cele ale excursiilor care pot fi achizitionate de la receptia hotelurilor, sau din alta parte, aceasta datorandu-se faptului ca persoanele participante vor avea la dispozitie un mijloc de transport care ii va duce şi ii va aduce la hotelul respectiv, ghidul excursiei şi dupa caz, un ghid local; in tariful excursiilor optionale nu sunt incluse intrarile la obiectivele turistice vizitate

- agentia nu poate fi facuta raspunzatoare de pierderea bagajelor sau a obiectelor personale, indiferent de cauza

- in cazul in care turistul intarzie sau renunta la programul stabilit, nu poate avea nici o pretentie privind rambursarea eventualelor despagubiri

- agentia nu va suporta costurile suplimentare datorate unor cauze naturale cum ar fi alunecari de teren, caderi masive de zapada şi evenimente politice neprevazute, greve etc.

- selectarea preferentiala a locurilor in avion, in cadrul rezervarilor de grup, este de cele mai multe ori supusa unor reguli stricte si difera de la o companie aeriana la alta (se percep costuri suplimentare sau nu este acceptata si/sau se poate face numai cu un anumit timp in avans etc.). Ulterior achitarii unei sume pentru un loc preferential in avion, compania aeriana poate modifica fara preaviz tipul de avion si ca atare se modifica configuratia locurilor in avion, respectiv a locului prerezervat/achitat de catre turist; pentru aceste situatii nu suntem raspunzatori si ne oferim doar sprijinul sa intermediem un dialog cu compania aeriana ce nu garanteaza si solutionarea situatiei

- copiii minori pot calatori doar: a) insotiti de ambii parinti; b) insotiti de unul dintre parinti care sa detina acordul notarial al parintelui care nu calatoreşte (sau incredintare prin hotarare judecatoreasca definitiva, certificat de deces); c) insotiti de un adult cu certificat de cazier judiciar in original şi acordul notarial al ambilor parinti; d) insotitorii minorului sunt obligati sa aiba certificatul de nastere in original al copilului minor, aditional PASAPORTULui si/sau cartii de identitate

- copiii care nu poseda carte de identitate au nevoie de paşaport individual

- va rugam sa va asigurati ca documentele de calatorie, CARTEA DE IDENTITATE sau PASAPORTUL, nu prezinta urme de deterioare a elementelor de siguranta şi sunt valabile minim 6 luni de la data terminarii calatoriei

- pentru posesorii de paşapoarte temporare cu valabilitate de 1 an, este necesara obtinerea vizelor de la ambasada din Bucureşti; in cazul neobtinerii vizei se retin penalizari pentru biletul de avion, asigurarea medicala şi cheltuielile agentiei

- c/v excursiei poate fi achitata şi in lei la cursul BNR + 2%, din ziua ultimei plati

- prezentul document constituie anexa la << Contractul de prestari servicii turistice >>